Shashlichok

Тільки свіжа інформація

А ви вирощуєте кукурудзу на своїх дачних ділянках? Якщо ні, то даремно, адже своїм смаком і корисністю кукурудза здатна конкурувати з багатьма дарами нашого городу.Кукурудза любить родючу, чистий від бур’янів, грунт. Восени землю під посадки перекопуємо як можна глибше, при цьому закладаємо в неї перегній, суперфосфат.

У невеликих дозах вносимо разом з компостом золу. Ранньою весною рыхлим грунт і вносимо азотні добрива (25-30 р. на кв.

метр) та калійну сіль (20-25 р. на кв. метр).

Бороним граблями.Для кукурудзи слід виділити окрему грядку, а не висаджувати на межі ділянки. На грядці качани будуть краще запилюватися і, отже, врожай буде вище.

Садимо кукурудзу в два ряди, між рослинами в ряду залишаємо відстань 25-30 див. Така посадка служить кулісою – захистом від вітру. Кукурудза вимоглива до тепла, її сходи не переносять навіть мінімальних заморозків.

Сіяти її треба, коли температура досягає 10-12 градусів.Насіння висівають, коли прогріється земля (перед посівом зерна можна проростити). При посадці у пророщених насіння корінець злегка притискаємо до боку лунки, закладаємо шаром ґрунту 2-3 см так, щоб земля облягала весь паросток і в особливості кінчик корінця.

Перший час для захисту від холоду вкриваємо нетканим матеріалом – спанбондом або будь-яким іншим.Садіть у лунку по два зернятка.Якщо хочемо отримати більш ранню продукцію, можна виростити розсаду в стаканчиках, а потім пересадивши її з грудкою землі.

Кукурудза погано переносить пересадку, тому горщики для посадки краще використовувати з висувним дном або садити в торф’яні стаканчики. Догляд за кукурудзою включає в себе регулярні прополки, підживлення коров’яком або мінеральними добривами. Регулярно видаляйте утворюються бічні пагони-пасинки, які можуть затримати зростання качанів.

так ми іноді варимо кукурудзу. Прямо на багатті. Романтично)У перші дні після сходів кукурудза розвивається дуже повільно.

Так як вона дуже чуйна на розпушування, ґрунт постійно обережно рыхлим так, щоб не пошкодити коріння. Після дощу або поливи рыхлим обов’язково, щоб не допускати утворення грунтової кірки. Два-три рази за сезон підгодовуємо органічним добривом.

Перед выметыванием мітелок обов’язково даємо підживлення з розрахунку: 15 г аміачної селітри, 30-40 г суперфосфату і 15-20 г калійної солі на 10 літрів води.В період цвітіння волоті струшуємо для додаткового запилення.Через 25-30 днів після цвітіння початки сягають молочної стиглості.

Такі качани гарні в свіжому вигляді, можна заморожувати і консервувати.Сирі качани по 10-15 шт складаємо в поліетиленові пакети і закидаємо в морозилку. Звичайно, смак злегка змінюється.

Для заморозки вареного зерна слід качани кукурудзи відварити в підсоленій воді до готовності, воду злити, качани охолодити. Гострим ножем зрізати зерно і скласти по порціях в поліетиленові пакети або контейнери. Взимку вийняти і розморозити – кукурудза як свіжа!Якщо хочете мати свіжі качани протягом усього літа, висівати кукурудзу слід з інтервалом в 10-15 днів.
Останній термін посіву – 15-20 липня. Головне – не перетримати кукурудзу, її слід обривати в молочно-воскової стиглості.

Leave comment